Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното - помощ !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното - помощ !

Здравейте колеги . Преди малко , слезнах и запалих колата .Качих детето да го водя на градина и пуснах парното . На ауто 27 градуса . Чу се някакъв странен шум и сега парното не работи . На каквото и да го сложа не духа !!! Като сменям позициите ми се струва , че се чува нещо като цъкане от таблото ( все едно нещо се движи - клапа или ..... ) И сега на дисплея изписва :
    Air conditioner fautly.
    Please contact workshop .

Бати , може ли на първият ден да почва да прави мизерии ?
    Вчера колата беше измита и я купих ( може ли да е замръзнало нещо ? ) .
    166 2.0ts .

Помагайте колеги , че не е добре работата .

Едва ли е замръзнало нещо,има една камара бушони и релета(виж в търсачката)може да е турбината с вентилатора.Зимата няма смисъл да е на автоматичен режим по добре на ръчен.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега провери предпазителите отпред при филтъра за купето, там гори един предпазител! А иначе за парното да ти духа топло трябва да натиснеш ECON!
      Alfa 166jtd,1999

Comment

Колега, на твоята ще е проблем ,ако се сговни електрониката, защото там са бая нещата.
        На мене ми се струва, че се е преебал хеви-метъла, тоест турбината.
        Търси там!
        Много е възможно да е попаднало нещо и да е блокирала.
        Това по твоите описания и боба, дето го хвърляме!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Щом е на 27 градуса, ще духа топло. Без значение full auto, auto econ или manual е. А иначе колегата да види бушоните и психически да се готви за вентилатор парно... от Капа.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

колега имах същия проблем и ми пишеше същото като на теб. При мен имаше изгорял бушон в кутията под волана. Не помня кой номер беше, но ако е бушон бързо ще го видиш
            Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Щом е на 27 градуса, ще духа топло. Без значение full auto, auto econ или manual е. А иначе колегата да види бушоните и психически да се готви за вентилатор парно... от Капа.
              То преди зимата и на мен спря да духа,но вътре стана димна завеса в купето,и миришеше на кабел!Последствието беше изгорял вентилатор,купих 160лв втора ръка.

Comment

Здравейте колеги . Значи , проверих бушоните под волана , проверих бушоните в багажника ( първа италианка ми е и незнам кое къде е и за това наред ) , проверих двете черни кутии при шофьорския калник ( пиша го така понеже незнам кой коя страна хваща за лява и дясна ) , проверих и бушоните по средата между чистачките ( беше пръднал , зелен бушон 30А - смених го ) и пак не духа . Клапата за вътре вънка я видях къде е ( махнах пласмасовата кора под чистачките и се показа жълта клапа с моторче . Клапата РАБОТИ , отваря и затваря ) . Просто самото моторче не върти !!!! Има ли на друго място дето да гледам за бушони ? Реле може ли да е и кое е ?? Баси толкова да ме кефи тази кола и да ми направи такава врътка ........
                Отделно свалих релето за централното : от едната страна се е разтопила пластмасата ( явно не е правило хубав контакт ) , зачистих крачетата и има подобрение ( вратите ги заключвам на ръка , но като отключа с ключа се отварят и другите - преди нито затваря нито отваря - демек има подобрение . Утре ще направя мостове на пистите - там където ме съмняват и дано се оправи . Ако не се получи ново реле !! ) .
                Другото което е : пускам мигач , мигача си бачка но нямам индикация на таблото . До колкото разбрах за мигачите е едно зелено реле до релето за централното , НО аз зелено там нямам . Възможно ли е без реле да си бачкат мигачите ???

Абе вкарах се в ебати филма .
                Ще я стегна , но ще ми трябва помощ от вас .

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
                  Здравейте колеги . Значи , проверих бушоните под волана , проверих бушоните в багажника ( първа италианка ми е и незнам кое къде е и за това наред ) , проверих двете черни кутии при шофьорския калник ( пиша го така понеже незнам кой коя страна хваща за лява и дясна ) , проверих и бушоните по средата между чистачките ( беше пръднал , зелен бушон 30А - смених го ) и пак не духа . Клапата за вътре вънка я видях къде е ( махнах пласмасовата кора под чистачките и се показа жълта клапа с моторче . Клапата РАБОТИ , отваря и затваря ) . Просто самото моторче не върти !!!! Има ли на друго място дето да гледам за бушони ? Реле може ли да е и кое е ?? Баси толкова да ме кефи тази кола и да ми направи такава врътка ........
                  Отделно свалих релето за централното : от едната страна се е разтопила пластмасата ( явно не е правило хубав контакт ) , зачистих крачетата и има подобрение ( вратите ги заключвам на ръка , но като отключа с ключа се отварят и другите - преди нито затваря нито отваря - демек има подобрение . Утре ще направя мостове на пистите - там където ме съмняват и дано се оправи . Ако не се получи ново реле !! ) .
                  Другото което е : пускам мигач , мигача си бачка но нямам индикация на таблото . До колкото разбрах за мигачите е едно зелено реле до релето за централното , НО аз зелено там нямам . Възможно ли е без реле да си бачкат мигачите ???

Диагнозата ти е вентилатор на парното + радиаторче
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

.......
                    Виж буксата на вентилатора, тя нагаря често!
                    sigpic
                    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

А като ти спря вентилатора да осети някакъв странен мирис?

Comment

Странен мирис не съм усетил . Чу се нещо като гърмеж , като пукане , де да знам как да го опиша . Къде се намира моторчето да видя буксата как е .

Ако има някой , който ги разбира в София , да се видим да погледнеме , или ми кажете къде да я карам на диагностика и дали ще го хванат като го закачът .
                        За вентилатора бушоните къде са ( тези места дето изброих или има и други ? )
                        Ако намеря моторчето , ще погледна буксата , ще му дам ток и ще видя бачка или не . Ще разбера до вентилатора идва ли ток и т.н.
                        И КЪДЕ се намира вентилатора и как се стига до него ??

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Диагнозата ти е вентилатор на парното + радиаторче
                          Ще се окажеш прав!
                          А за къде се намира туй "животно" имаше някъде тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EB%E0%F2%EE%F0
                          мисля,че беше тази.Пробвай първо с търсачката!!!

Comment

...Ако има някой , който ги разбира в София , да се видим да погледнеме , или ми кажете къде да я карам на диагностика и дали ще го хванат като го закачът ...
                            Ха,човекът дето ти трябва, ти е казал диагнозата 5-6 поста по-нагоре... Иначе май не знам 166-ца на толкоз години,дето да не боледува от болестите на твоятаСпоко, оправя се всичко
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Колега трябва да има зелено реле, изглежда при теб са го махнали, иначе те мигачите си работят и без него но нямаш светлинната индикация ако греша колегите да ме поправят! Търси втора ръка от някъде!
                              Alfa 166jtd,1999

Comment

Working...
                              X